Jaka Zajšek, glavni organizator Gorskega teka na Krvavec, se je s svojo Vanjo in njuno družino že v četrtek preselil na Krvavec. Treba je bilo pripraviti še zadnje stvari zato, da je bila tekma v soboto, 13. avgusta 2016, izpeljana, tako kot je treba.

Večer pred tekmo, ki je štela tudi za Pokal Slovenije v gorskih tekih 2016 in kot izbirna tekma za sestavo reprezentance za SP, so se Jaku in njegovi Vanji v Hotelu Krvavec pridružili še Roman Čretnik z ženo Katarino in prijatelj Luka Paulič. Zgodaj zjutraj so napihnili Brooksov lok na Plaži Krvavec in se odpravili v dolino, da so še zadnjič pred tekmo pregledali progo in namestili še zadnje oznake.

Trail Krvavec z mednarodno udeležbo

Na štartu, na spodnji postaji žičnice, se je zbralo 82 tekačev in tekačic. Kot zadnji od 19-ih, ki so se na tek prijavili šele pred tekmo, je bil Čeh Vitek Pospisil iz Prage. Skupaj s psičko, ki ga je spremljala celo pot, sta v cilj pritekla na 20. mestu. Zaradi njune udeležbe pa lahko rečemo, da je bil letošnji vzpon na Krvavec mednarodni.

gorski-tek-krvavec-2016-087

Med udeleženci tudi 76-letni gospod in njegova žena

Čeprav do cilja nista uspela priti znotraj časovne omejitve, ki je bila nastavljena na 1:20:00 pri Plaži Krvavec, moramo omeniti, da sta se s progo spopadla tudi 76-letni Miro Trontelj in njegova 3 leta mlajša žena Silva iz Sečovelj. Gospodu je uspelo priti do Zvoha, gospa pa se odločila, da bo izpustila zadnji del poti od Plaže do vrha Velikega Zvoha. Čeprav nismo izmerili njunega časa, smo vseeno veseli, da sta se udeležila našega teka. Spopasti se z vzponom na Krvavec ni mala malica, zato kapo dol!

Posebni kategoriji za mladinke in mladince

Teka so se udeležili tudi mladinci in mladinke. Fantje so – tako kot člani in veterani – štartali na spodnji postaji kabinske žičnice, 6 mladink pa se je z žičnico povzpelo do zgornje postaje, kjer so imele svoj štart. Tudi one so morale teči do vrha Velikega Zvoha.

54:18 od štarta do cilja

Slabih 55 minut po tem, ko so se tekači in tekačice pognali po zelo zahtevni progi proti cilju, je prvi na cilj pritekel Miran Cvet. Sledila sta mu Peter Lamovec in Simon Alič. Ostale rezultate boste našli tukaj.

HVALA VSEM!

Vsi, ki smo bili del ožjega organizacijskega tima: Jaka, Vanja, Roman, Katarina in Luka, se želimo še enkrat prav lepo zahvaliti vsem prostovoljcem, ki so nam kakorkoli pomagali na progi (Jakovi sodelavci iz Slovenske vojske, domači gasilci iz PGD Štefanja gora, gorski reševalci in drugi prijatelji). Velika hvala tudi Atletski zvezi Slovenije, ki nam je zaupala organizacijo teka. Zelo smo hvaležni tudi Hotelu Krvavec za izjemno gostoljubje in nagrade za tekmovalce ter vsem ostalim sponzorjem, ki so nam pomagali z denarnim prispevkom ali z nagradami.

Hvala tudi našemu ultra trail tekaču Anžetu Česnu za super fotografije.

Najlepša hvala tudi tekačem, ker ste se udeležili Traila Krvavec 2016. Upamo, da ste uživali in obljubimo, da vam naslednje leto prtljago dostavimo v cilj na Zvoh. Všečkajte tudi našo Facebook stran Trail Krvavec, da boste še bolj na tekočem z vsem dogajanjem okoli naših dogodkov.

Želimo vam še veliko lepih trailov!

Preberite tudi: