V soboto, 4. julija 2015, se je med množico športnih prireditev, ki so se odvijale po Sloveniji in svetu, zgodil tudi Gorski tek Krvavec.

Sončno jutro je napovedovalo lep dan. Na štartu Trail Krvavec pa se je pred 10. uro, ko se je začel tekaški vzpon na eno najbolj poznanih smučišč pri nas, zbralo 42 tekačev. Med njimi je bilo tudi 6 predstavnic nežnejšega spola.

Po pisku so se tekači podali na strmo pot proti Plaži na Krvavcu, ki je potekala večinoma po označeni planinski poti. Pred njimi je bila 4,5 km dolga pot, na kateri so morali premagati 1.000 višinskih metrov.

Simon Novak

Simon Novak

Organizatorji smo se medtem do cilja udobno odzibali s kabinsko žičnico. Zmagovalec tekme, Simon Novak, nas je v cilju skoraj prehitel, saj je za pot potreboval slabih 38 minut, natančneje 37:40, kar je fantastičen dosežek. Najhitrejša tekmovalka je bila 18-letna Pia Bedene s časom 47:52. V cilj je pritekla kot sedma po vrsti.

Največ časa (1:26:04) je za pot do cilja potreboval Presetnik Aleš. Vendar ne smemo pozabiti, da gre za 15-letnega fanta, ki je najverjetneje na začetku svojih tekaških uspehov. Upamo, da mu Trail Krvavec ni vzel volje za nove tekaške podvige, ampak ga je samo podžgal, da se bomo srečevali tudi v prihodnje.

Kakor koli, radi bi čestitali prav vsem tekačicam in tekačem. Super ste! Brez vas tega lepega dogodka ne bi bilo. Upamo, da se srečamo naslednje leto. Če ne na Krvavcu, pa 28. in 29. maja 2016 na Trail Golte.

Rezultati so objavljeni tukaj >>
Obsežno fotogalerijo si lahko ogledate na naši Facebook strani >>

 

Absolutni zmagovalci in zmagovalke

Absolutni zmagovalci in zmagovalke

Na koncu se zahvaljujemo našim prijateljem in sponzorjem, brez katerih nam ne bi uspelo izpeljati takšnega dogodka.

HVALA,
naši prijatelji in družine,
RTC Krvavec,
Inov-8 Slovenija,
Turistična agencija KOMPAS,
Ayur Ashram,
Top Atlet,
Ranč Burger Veniše,
Picerija Pod Jenkovo lipo,
Kamp Menina,
Pletilstvo 5ra,
AGP pro,
Extreme Vital,
Brunarica Sonček,
MVM servis,
Steklarstvo “M”,
Apartmaji in wellness Skok,
B-pro,
Finali adaptacije,
LESek,
Masterchef Jernej Nejc Goličnik (za zelo okusno malico)!