Jaka Zajšek in Roman Čretnik sta kolega, tekača, ki se v prostem času najraje preganjata po poteh bližnjih in daljnih hribov. Odločila sta se, da bosta svojo ljubezen do gorskega teka delila z ostalimi. Na malo drugačen način. Maja in julija 2015 sta s pomočjo svojih žena prvič organizirala gorska teka Trail Golte in Trail Krvavec. Udeleženci in udeleženke tekov so bili z njihovim delom na splošno zadovoljni. To jih je navdušilo in jim dalo veliko energije, da že kujejo načrte za organizacijo tekov naslednje leto.

Jaka Zajšek in Roman Čretnik - organizatorja Trail Golte in Trail KrvavecMed razmišljanjem o izboljšavah in nadgradnjah gorskih tekov, se je Jaka domislil, da bi že to poletje lahko na simbolni ravni povezali štarta Trail Krvavec in Trail Golte. Roman je bil, seveda, takoj za. “Če zaradi organizacije nisva mogla teči na Golte in Krvavec, si organizirajva gorski tek, ki se ga bova lahko udeležila tudi sama,” sta razmišljala.

Zakaj bi uspešno opravljeno delo praznovala sama?

Na pot čez Kamniško Savinjske Alpe vabita vse, ki bi se jima želeli pridružiti. Šlo bo za popolnoma neformalno druženje, brez posebne organizacije. Za pot od Krvavca do Golt naj se odloči vsak sam, na lastno odgovornost in z lastno malico. Edino, kar bomo v prijateljskem duhu poskusili organizirati, bo prevoz, ki bo tekače iz Žekovca pri spodnji postaji gondole na Golte odpeljal nazaj do parkirišča pod Krvavcem. To bomo lahko dorekli, če boste vnaprej sporočili vaš namen, da se nam pridružite.

Tehnikalije ultra gorskega teka čez Kamniško Savinjske Alpe (UTKG)

  • Trasa: Pot uradno ni izmerjena, po ocenah gre za okoli 60 km dolgo traso z okoli 4.000 metri višinske razlike.
  • Štart in cilj: Od spodnje postaje kabinske žičnice Krvavec do spodnje postaje nihalke Golte.
  • Pot: na Krvavec, čez Zvoh, mimo Grintovca in Skute v Logarsko dolino, nato pa proti Raduhi in naprej mimo koče na Loki, Travnika in Komna na Smrekovec ter naprej do Mozirske koče na Golteh in spust v Žekovec.
  • Predvideni čas: 12 ur

Gorski tek čez Kamniško Savinjske Alpe - Ultra trail Krvavec GolteKdaj?

Na praznični dan, v soboto, 15. avgusta 2015. V primeru slabega vremena se tek prestavi na naslednjo soboto, 22. 8. 2015.
Zbor bo ob 5:30 na parkirišču pri spodnji postaji kabinske žičnice Krvavec.
Zaključek bo predvidoma okoli 18:00 pri spodnji postaji nihalke Golte.

Teka se lahko udeleži kdor želi in zmore

Na UTKG z Jakom in Romanom vabimo vse željne in sposobne. Uradnih prijav na tek ni! Vendar vas v primeru, da se nameravate pridružiti teku, vseeno prosimo, da izpolnite informativno prijavnico. 15. 8. 2015 ob 5:30 pa se pridružite našima tekačema pri spodnji postaji kabinske žičnice Krvavec.

Če ne morete biti zraven fizično, pa tek lahko spremljate na naših Facebook straneh:

Za morebitna vprašanja smo vam na voljo na:

  • info@trail-golte.si ali
  • 041 783 469 (Roman Čretnik)
Informativna prijavnica za UTKG