Trail Golte in Trail Krvavec

Glavna organizatorja

Jaka Zajšek (FB) in Roman Čretnik (FB, blog), oba iz Mozirja, sva strastna tekača. V želji, da bi pripomogla k razvoju gorskega teka in nekaj naredila tudi za domači kraj, sva se odločila, da organizirava prvi gorski tek na Golte in po Golteh. Skoraj istočasno se nama je ponudila priložnost, da prevzameva izvedbo že utečenega Gorskega teka na Krvavec in sva jo sprejela. Ko govoriva, da bi rada pripomogla k razvoju gorskega teka, misliva predvsem na kakovost organizacije ter popularizacijo gorskih tekov. Celotno izvedbo – od načrtovanja do promocije in same izvedbe dogodka želiva dvigniti na raven, primerljivo z najbolje organiziranimi tekaškimi prireditvami pri nas in po svetu. Prepričana sva, da lahko z znanjem, izkušnjami in pravimi sodelavci izvajava kakovostne gorsko tekaške prireditve, k sodelovanju pa vabiva tudi vas. V nadaljevanju predstavljava najprej osnovne podatke o tekih, nato pa konkretnejše načrte glede same izvedbe in možnosti sodelovanja.

Gorski tek Golte

www.trail-golte.si

Gorski tek na Golte in po Golteh bo dvodnevni dogodek, ki se bo odvijal v soboto in nedeljo, 30. in 31. maja 2015. V soboto bo vzpon iz Žekovca na Golte, v nedeljo bo krožni tek po Golteh. Sobotna trasa bo potekala po označeni planinski poti, ki ponuja čudovit razgled na Savinjsko dolino. Dolga je 5,6 km in ima 930 metrov višinske razlike. Nedeljska pa bo potekala po označeni krožni poti po Golteh. Krog je dolg 4,5 km, možno pa bo teči en ali dva kroga. V enem krogu je za 290 metrov vzponov in prav toliko spustov.
Med enim in drugim tekom bomo pripravili kakovosten spremljevalni program, ki bo zajemal animacijo za otroke ter delavnice in predavajna s temami, povezanimi z gorskim tekom.
Ambicija je, da se z izvedbo že prvo leto približamo najbolje organiziranim tekom v Sloveniji, že prihodnje leto pa nameravamo kandidirati za državno pokalno tekmo v gorskih tekih.

Gorski tek Krvavec

www.trail-krvavec.si

Gorski tek na Krvavec je že utečen enodnevni dogodek, načrtovan za 4. julij 2015. Trasa je dolga 9 km in ima 1.200 metrov višinske razlike. V letu 2014 je ta tek štel za državno pokalno tekmo v gorskih tekih, za leto 2015 pa niso kandidirali. Ambicija je, da izvedemo najbolje organiziran gorski tek na Krvavec doslej, za leto 2016 pa se bomo spet potegovali za umestitev v koledar državnih pokalnih tekem v gorskih tekih.

trail-golte-tek-noga

Načrtovane aktivnosti promocije = priložnosti za predstavitev sponzorjev

V načrtu imamo naslednje promocijske kanale in aktivnosti:

 • Posebna spletna stran za tek (trail-krvavec.si). Logotipi večjih sponzorjev bodo vidni na vseh straneh in podstraneh v nogi. Vsi sponzorji bodo predstavljeni na posebni podstrani “Sponzorji”.
 • E-novice. Za vsak dogodek načrtujemo 10 izdaj e-novic, v katerih bo vedno tudi prostor za sponzorje.
 • Facebook stran. Dogodek ima svojo facebook stran (facebook.com/trailkrvavec), namenjeno rednemu obveščanju o poteku priprav in po dogodku tudi poročil ter objavo fotografij. Na njej lahko predstavljamo sponzorje, izvajamo nagradne igre, objavljamo izbrane fotografije, na katerih je viden sponzor…
 • Letaki. Natisnili bomo 2.000 letakov z logotipi sponzorjev, ki jih bomo delili na tekaških prireditvah, ki so v koledarju pred našo prireditvijo.
 • Plakati. Na 50 vidnih mestih širom po Sloveniji bomo izpostavili reklamne plakate, na katerih je prostor tudi za logotipe sponzorjev.
 • Darilne vrečke. Vsak udeleženec teka bo prejel darilno vrečko, v kateri je prostor tudi za sponzorski reklamni material. Od enega ponudnika lahko sprejmemo tudi sponzorske vrečke.
 • Štartne številke. Na štartnih številkah bodo vidno natisnjeni večji sponzorji.
 • Reklamni panoji. Tako štartni prostor pri spodnji postaji nihalke v Žekovcu kot ciljni prostor pri hotelu Golte sta idealna za postavitev reklamnih panojev ali transparentov sponzorjev.
 • Predstavitev sponzorja na prireditvi. Na prireditvenem prostoru bo napovedovalec večkrat omenil tudi sponzorje. Za večje sponzorje lahko pripravimo posebne predstavitve.
 • Reklamni pano za podelitvenim odrom. Logotipe vseh sponzorjev bomo natisnili na poseben pano, ki bo služil kot ozadje ob podelitvah nagrad. Pano bo viden na vseh fotografijah, ki bodo nastale ob razglasitvi rezultatov in podelitvi nagrad najboljšim.
 • Stojnice v ciljnem prostoru. Stojnice so primerne za predstavitev sponzorjev vsem spremljevalcem in navijačem. Potrudili se bomo, da večjim sponzorjem omogočimo najboljše lokacije.
 • Spremljevalni dogodki. Z dodatnim programom želimo preseči pričakovanja udeležencev teka. Sponzorji imajo možnost, da sami pripravijo kakšen družaben ali izobraževalni dogodek/delavnico, na kateri se lahko predstavijo.
 • Fotogalerija na spletni strani. Na prireditvi bomo imeli svoje fotografe, da bomo takoj po dogodku lahko objavili obsežno fotogalerijo. Med fotografijami se lahko pojavlja tudi logotip sponzorja.
 • Promocijski video. Pripravili bomo kratek video (od 30 do 60 sekund), ki bo služil za napoved dogodka. Na začetku in koncu videa je prostor za logotip generalnega sponzorja.

Sponzorski paketi

Sponzorski paketi so osnovani za vsak dogodek posebej (Golte / Krvavec).V primeru interesa sponzorstva obeh dogodkov lahko sklenemo poseben dogovor.

Lokacija Generalni Zlati Srebrni Bronasti
Spletna stran x x x x
E-novice x x x x
Facebook x x x  
Letaki x x x  
Plakati x x x x
Darilne vrečke x x    
Štartne številke x x    
Reklamni panoji x x x  
Predstavitev sponzorja na prireditvi x      
Reklamni pano za podelitvenim odrom x x x x
Stojnica v ciljnem prostoru x x    
Spremljevalni dogodki x x    
Fotogalerija x      
Promocijski video x      
Generalni sponzor: vsaj 1000 €
Zlati sponzor: vsaj 400 €
Srebrni sponzor: vsaj 300 €
Bronasti sponzor: vsaj 200 €

Kontakti

Za vse dodatne informacije in dogovore
sva dosegljiva na:

Jaka Zajšek:
031 323 736, jaka.zajsek@gmail.com
Roman Čretnik:
041 783 469, romancretnik@gmail.com